The Örebro Castle

DEVI sistemul de încălzire electrică pentru conservarea unui castel vechi

Castelul Örebro este un castel medieval fortificat, situat în pitoreasca regiune Närke din Suedia. Castelul se află pe o insulă a râului Svartån. Cea mai veche parte a castelului este un turn de apărare care a fost ridicat în a doua jumătate a secolului al XIII-lea, însă aspectul din prezent al castelului Örebro datează din secolul trecut. Din 1935, castelul reprezintă un monument naţional al Suediei. Descoperiţi cum sunt utilizate sistemele de încălzire electrică DEVI în conservarea vechilor castele.

Multe evenimente importante din istoria Suediei au avut loc în Castelul Örebro. În prezent, este deschis publicului larg şi puteţi face un tur ghidat pentru a retrăi istoria impresionantă ascunsă în zidurile sale. Se pare că aceste ziduri ascund de asemenea soluţii create special pentru secolul XXI

Renovarea completă a acoperișului

În 2012, s-au realizat lucrări complete de renovare a acoperişului castelului. Au fost instalate o nouă tablă de cupru şi jgheaburi noi. Pentru a spori siguranţa şi pentru a preveni deteriorarea construcţiei în timpul iernii, atunci când gerul conduce la fisurarea jgheaburilor de pe acoperiş şi a zidăriei din cărămidă, s-a decis instalarea unui sistem exterior de încălzire electrică la Castelul Örebro, pentru a preveni apariţia unor asemenea probleme.

Cea mai mare provocare pentru sistem a fost nu doar asigurarea protecţiei şi a siguranţei într-un mod echilibrat din punctul de vedere al protecţiei mediului, ci şi încercarea de a nu deteriora monumentul naţional suedez. Acest proiect delicat a cuprins trei etape şi a fost finalizat în anul 2014.

 

De ce are nevoie un vechi castel de soluţii DEVI?

Iarna poate fi o perioadă periculoasă, dificilă şi costisitoare pentru proprietarul oricărei construcţii. Vă puteţi însă imagina cât de dificil este acest anotimp pentru proprietarul unui castel din nordicul tărâm al Suediei? Zăpada se acumulează de obicei pe acoperişul castelului. În timpul unei zile însorite de iarnă, aceasta începe să se topească sub acţiunea razelor solare. Zăpada topită picură și curge în zonele adânci, proeminente şi în jgheaburi. În timpul nopţii geroase, când temperaturile scad din nou sub 0⁰C, zăpada topită îngheaţă, formând proeminenţe de gheaţă, care pot dăuna acoperişului şi ţevilor. Pentru a evita astfel de deteriorări costisitoare, Castelul Örebro a fost prevăzut cu aproape 1000 de metri de cabluri de încălzire DEVI-Iceguard.

Ce s-a realizat în castelul Orebro?

Instalarea sistemului DEVI la Castelul Örebro a reprezentat o provocare uriaşă, în special pentru Elprofilen AB, partenerul DEVI şi principalul executant al lucrărilor de renovare a castelului. Ținând cont de statutul monumentului național, Elprofilen AB, o societate specializată în astfel de lucrări, a trebuit nu doar să aibă o grijă specială de fiecare aspect al lucrărilor, ci şi să realizeze totul în conformitate cu reglementările legale. De exemplu, au fost interzise lucrările de forare. Întregul proiect a fost foarte delicat şi dificil. Cea mai mare provocare a fost ridicarea schelelor. Pentru ajutor s-a apelat la alpiniști utilitari.

Pentru renovarea Castelului Örebro s-au ales: cablul de încălzire DEVI-Iceguard, tehnologia DEVI-Easy-Connect şi sistemul de control DEVIreg 850 cu senzori de umiditate şi temperatură. Proiectul a fost un succes. Chiar şi Domniţa Albă de la castelul Örebro se simte acum mai confortabil şi mai în siguranţă. Întrebaţi-o atunci când vizitaţi castelul în timpul vacanțelor.

Prezentarea proiectului:

  • DEVIiceguard™ 1,000 m
  • DEVI Easy Connect
  • DEVIreg™ 850
Dimensiunea proiectului

N/A

Cabluri pentru încălzire electrică
Termostate și senzori