Dynger af sne eller et spejlblank lag af is kan gøre parkeringsarealer, indkørsler og fortove ubrugelige og farlige. Et is- og snesmeltningssystem fra DEVI fjerner imidlertid problemerne effektivt. Det nyder man godt af på Aros Aarhus Kunstmuseum, hvor den udendørs trappe til hovedindgangen bliver holdt fri for sne og is.

Det elektroniske is- og snesmeltningssystem fra DEVI består af deviflex varmekabler, specialudviklet tilbehør, som gør det let at montere varmekablerne, samt den velkendte devireg termostat.

Både kabler og termostater fås i en række dimensioner, hvilket sikrer, at systemet kan tilpasses præcist de konkrete forhold. DEVI’s is- og snesmeltningssystem er derfor fleksibelt og kan anvendes på stort set alle udendørsarealer under både asfalt, beton og fliser.

Termostaten sørger automatisk for at slå til, når det er nødvendigt. Det sparer alt besvær med rydning, saltning og dynger af sne og islag på eksempelvis parkeringsanlæg, læsseramper og indkørsler. Samtidig skåner det blandt andet miljø, beton og stålkonstruktioner for saltets skadelige virkninger.  

DEVI-kabler under Aros’ trappe
Vigtigt er dog sikkerheden. På områder som fortove og udendørs trapper, hvor mange folk færdes dagligt, er sne, sjap og is en reel trussel, fra det øjeblik frosten sætter ind.

På Aros Aarhus Kunstmuseum har man derfor valgt at installere DEVI’s is- og snesmeltningssystem under den brede betontrappe, hvor museets mere end 300.000 besøgende årligt tager turen op til hovedindgangen.

DEVI’s varmekabler sørger for, at trappen altid er fri for sne og is og minimerer derved gener og risiko for faldskader. Dette sikrer ikke alene nem adgang til museet året rundt, det skaber også tryghed for især ældre og gangbesværede besøgende.

Beskytter tage mod dynger af sne
Sikkerheden er også afgørende for at flere og flere installerer DEVI’s is- og snesmeltningssystem på tage over sportshaller, indkøbscentre og lagerbygninger. Her er de elektriske varmekabler et sikkert supplement til tagkonstruktionen, der bliver befriet for et stort pres forårsaget af tung sne på taget.

Samtidig fjerner systemet risikoen for frostskader, og for at fugt trænger ind og ødelægger tagkonstruktionen. Is- og snesmeltningssystemets fintfølende termostat reagerer hurtigt på skift i temperatur og fugtighed, hvilket giver en god driftsøkonomi med kun det nødvendige forbrug.

Hyppigst anvendte kabler:   Deviflex DTIP-15

15W/m 230V-kabel

Deviflex DSIG-20

20 W/m 400V-kabel

Hyppigst anvendte termostater: Devireg 316, 330, 610 eller 850

Relaterede produkter